Елегантни и нестандартни

Ако има мебел, която може да „вдигне“ стила и да направи модерен вашия дом, то това е меката мебел, а именно диванът. Днес дизайнерите по целия свят работят върху невероятни мебели, които могат да ви откъснат от реалния свят и да ви пренесат в света на мечтите ви. Най-неочакваните и смели фантазии се сбъдват, когато диванът се превърне в миниатюрно копие на ретро кола например.

  • Полски дизайнер проектира малка колекция кресла и дивани във вид на  ретро автомобили наречена Духът на 427. Класическият AC Cobra 427 е предназначен да вдъхнови тази колекция – оттам и името. Маси, столове и дивани са изработени от различни части на Bentley и Ferrari от 60-те. Частите от естествена кожа и – брони, фарове, авточасти – са свързани с ръчно изработени детайли от алуминиев лист. Те са полирани и боядисани със специална боя, приложена в автомобилната индустрия.

 

 

 

 

 

 

  • Тази спортна кола е произведена в ограничено издание във Великобритания през 1961- 1967. Кобра печели много ценители благодарение на атрактивния си дизайн и добрите технически характеристики. Всъщност тя все още е високо оценена сред любителите на класическите състезателни автомобили.

 

 

  • Един друг стил също разведрява и спохожда домовете ни в последно време и това е  Ретро стила. Той съчетава в себе си отминалите десетилетия, примесва се с настоящия дизайн и създава модерна, елегантна и уникална визия. Мебелите са абстрактни, необикновен изящни.

Бароков диван

 

* * *

Най-модерни обаче и най-често закупувани на пазара са модерните и елегантни дизайнерски дивани, които са по-широко предпочитани от колкото  определен стил. Диванът е неразделна част от нашето ежедневие и се възползваме често от неговото удобство и уют. Дизайнерите акцентират не само върху външния му вид, а и и върху ергономичността му. Ще разгледате няколко много красиви, елегантни и нестандартни модерни предложения от различни колекции и известни дизайнери.

 

 

Диван легло от известна британска компания,

която предлага елегантно решение за малки пространства.

През деня това е обикновен (и доста стилно модерен) диван,

но през нощта се превръща в невероятно меко и удобно място за спане.

 

 

Следващото мебелно обзавеждане е изработен

от италиански дизайнери, ценители на история

и изкуство. Този диван е миниатюра на Колизеума.

Ръчно изработен от дърво, камък и кадифена тапицерия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Модерен диван оформен

от дизайнерите си като капсула

с ярки цветове за акцент

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Многофункционален диван

на известен нюйоркски дизайнер,

който привлича с нетипични извивки и пъстри цветове.

В горната част са вградени възглавници, които

поддържат главата в седнало положение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пъзел дивани- много артистичен дизайн

и с голямо удобство за малки пространства,

тъй като може да се напасне във всякаква среда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е само малка част от красотата на  изкуството и дизайна в света на меката мебел. Примерите са хиляди, но вашият диван ще е само един. Огледайте се добре и изберете най-уютния и комфортен диван за вас и вашето семейство, и приятели 🙂

Последни публикации
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Не виждаш надписа за сигурност? Смени текста captcha txt

Започнете да пишете и натиснете "Enter" за търсене