Практични и лесни съвети за малкия апартамент с трансформиращи мебели

Вашите стаи в апартамента са много малки? Трябва да престанете да гледате като проблем на това. Ще ви дадем идеи как добре да използвате мястото в тях, за да имате един добре организиран и пълноценен живот в дома си. С помощта на трансформиращи се мебели можете да имате спокойствието и възможност за всякакви начинания- да работите и в същото време да почивате, да посрещате  както  малко, така и с много приятели, да прекарвате време в комфортна обстановка с вашия партньор, та дори и да имате едно голямо и прекрасно семейство.

За да дадем насока на това начинание сме подбрали най-добрите идеи как да направите от малкия апартамент място за добро живеене. Всяка една от тях е практична и лесна за изпълнение.

       1  2 в 1 спалня и дневна

  1. Първо многофункционално и рационално решение е модификацията на падащото легло на Мърфи. Това вече не е толкова ново и атрактивно предложение, защото започна да се използва все по-често в домовете на хората. Но това е, защото е невероятно практично и оползотворявате едно пространство, което през деня може да бъде дневна, а през нощта спалня. Леглото е скрито, когато не ви е нужно, а когато имате нужда от сън- без никакви усилия и сложни маневри имате удобно спално помещение. Може мебелите да бъдат съчетани по различен начин- диван със спалня/легло, холна секция със спалня/легло и още подобни варианти, спрямо желанията и идеята за дизайн на клиента.
  2. 2  Офис у дома

Това предложение е страхотно за хора, свободни да работят у дома си. Прикрит офис в някоя    мебел у дома е перфектно решение. Комбинирано офис обзавеждане с ежедневна мебел от дома. След приключване на работа затваряме офиса и се пренасяме  моментално вкъщи

 

            3  Детска стая

Ще ви покажем стилни и симпатични решения за детската стая. Тук фантазията на родителите може да се развихри във всякакви                     посоки, защото интереса и креативноста на малките деца са безкрайни. Всевъзможни комбинации от легло-кораб, легло-бюро,                         пързалки и тунели, и какво ли още не, събрано в една малка и миниатюрна стая, направена с добра мисъл и стил.

И тъй като малките деца растат твърде бързо, какво по-хубаво от това мебелите в детската стая да са трансформиращи се, с цел да не                 се купуват нови през няколко години.

 

              4  Трапезария

Дали ще поканим любимия на вечеря или очакваме голяма и шумна компания за щур купон не е повод за притеснения, защото с                      трансформиращите се мебели ще се справим с всяка ситуация. Разбира се, разтегателните маси не са най-новото откритие в днешно                време, но предвид ситуацията с малката трапезария, са страхотно решение, което ще ни спести място. Моделите са най-разнообразни              и прикрити, което придава необикновен дизайн на стаята.

 

 

              5  Допълнителни елементи

До тук говорихме за стаите по отделно и как можем да ги трансформираме. Но не трябва да подценяваме преградните елементи в                      малкото жилище. Подвижни стени, паравани или плъзгащи врати могат да обособят дадено пространство в нов малък кът, който да е             различен от другите стаи. Дали ще бъде дрешник, мокро помещение, кът за отдих е изцяло ваше решение, но е много лесно                                 постижимо само с една преграда.

               6 Мебели по поръчка

С новото строителство и с опита да се оползотвори всяко едно местенце и свободно парче, се получават едни нестандартни                                   апартаменти с много ъгли, с много чупки и невероятни извивки. Тук най-лесно и дизайнерско решение е да се направят мебели по                   поръчка, изцяло и само обработени за вашето жилище. Неудобството е, че ако се наложи смяна на жилището, те вече може би няма                 да са функционални за новото помещение.

Recommended Posts
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Не виждаш надписа за сигурност? Смени текста captcha txt

Започнете да пишете и натиснете "Enter" за търсене