6 атрактивни съвети за уютна и творческа всекидневна

 

Всекидневна, без значение големината й, има нужда от уют. Да предразполага както към почивка и релакс, така и да е комфортно място за сладки приказки в настъпващият сега зимен период.

1. Пухкав килим

Съвет за пухкав и дебел килим би било добро решение, което да ни внася

топлина в стаята. Различните декорации и десени по него могат да допринесат за атмосферата. Добре е да големината му да бъде съобразена с мебелите, така че те да са върху килима. Ако е прекалено голям, ще обземе стаята.

 

2. Диван

Следващата важна спирка за удобството ни е диванът. Важно е да намерим този диван, на който ще ни е уютно да почиваме, да не се притесняваме да се отпуснем на него. Материята, както и големината са от съществено значение за удобството. Най-добре е когато се избира меката мебел да бъде съчетана добре с обстановката и декорацията. Интересна идея би била да се използват различните нюанси на един цвят, както и да се комбинират различни повърхности и текстури. По диванът могат да се наредят много и различни пухкави възглавници, които при повод с повече хора да служат за места за сядане по килима. Те ще създадат визуален интерес в интериора, а и ще бъдат практични.

 

3. Светлина

Факт е, че когато сме изложени на дневна светлина, се чувстваме по-щастливи и здрави. За това не трябва да пренебрегваме светлината във всекидневната ни, тя е важен фактор за уюта и доброто настроение. И ако това няма как да стане с много прозорци, тогава решението е да не използваме тъмни цветове за мебели и декорации. Стените, както и завесите да бъдат в меки и пастелни нюанси, слънчеви и топли.

Друг е въпросът за осветлението вечер. За да бъде интимно и комфортно мястото, на което прекарваме най-много време след тежкия ден, то от значение е светлината от лампата. Комбинация от стандартни, настолни и стенни светлини би придала във всеки един момент различна обстановка. Също така са и прекрасен аксесоар към всекидневната.

 

4. Зеленина

Нещо, което много хора забравят в днешното ново и модерно време е зеленината в домът. Но растителността би обновила вида на хола. Добавянето на растения ще допринесе със свежест и ухание в стаята.

 

5. Декорации по стените

За да постигнем по-творческа обстановка има безброй начини да го направим. Но ето няколко интересни примери, с които всекидневната би могла да стане нашето кътче на творческата ни личност. По дължина на стаята бихме могли да подредим различни по големина и декорация снимки в рамки. Това първо може да даде чувство за по-просторна стая, и второ ще разчупи обстановката по интересен начин. Снимките могат да се заменят с картини по наш вкус, съчетани с цялостната визи на стаята. Ако пък желаем да предадем илюзия за по-голяма стая, то различни по големина огледала ще свършат чудесна работа. Още повече, че ще отразяват красотата на стаята, която сме сътворили с най-голяма любов.

 

 

6. Камина

И шесто по ред, но не по важност- камина. Когато заговорим за уют и топлина, не можем да скрием, че камината ще придаде този невероятен привкус на най-топлата и комфортна стая в целият ни дом. Декоративна или не, на дърва или пелети, тя романтична и грижовна. Създава неповторима атмосфера, а и може да спести сметки за отопление 🙂

 

Recommended Posts
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Не виждаш надписа за сигурност? Смени текста captcha txt

Започнете да пишете и натиснете "Enter" за търсене