7 съвета за професионално обзавеждане на дома

          Обзавеждането може да бъде плашещо изживяване, ако не знаете откъде да започнете и как да подходите.
          Ние сме тук и ще Ви помогнем да превърнете стреса във вдъхновяваща възможност за себеизразяване. А комплиментите от очарованите гости… оставяме само за Вас!
Подбрахме седем практични съвета, с чиято помощ бързо ще се ориентирате в правилния подбор на мебели, цветове и акценти:

1. Намерете фокусната точка:

Снимка на дом с красива гледка

          Стаята е празна – няма абсолютно нищо. Чудите се откъде да започнете?
          Открийте фокусната точка в стаята –  това може да бъде камина или прозорец с красива гледка. Представете си как топлината на камината събира цялото семейство. (Какво е необходимо като мебели на Вашето семейство, за да се почувства добре?). Или как искате всички да се наслаждават на гледката от Вашия прозорец.
Направете всичко възможно да привличате внимание именно към тези фокусни точки!.

2. Пазете входа към стаята чист:

          Помнете, че стаята винаги трябва да приканва визуално към себе си. Никой не иска да влезе в стая, в която не може да стигне до дивана без да събори по пътя си безброй много предмети. А още по-малко иска да живее в такава.
          Затова внимавайте колко елемента поставяте в стаята и как ги разпределяте. Използвайте само такива, които  са практични и създават комфорт или дават място за съхранение.За останалите – намерете нов дом.

3. Избягвайте периметъра:

          Подреждането на мебелите по периметъра на стаята създава скованост. За съжаление не всички имаме лукса да поставим цялото обзавеждане в средата.
Затова ако голям елемент като диван е най-логично да се постави до стената, то поставете няколко малки елемента наоколо, като например две удобни кресла срещу него, за да балансират картината.

4. Подтиквайте към разговори:

          Холът е мястото, предназначено за комуникация. Следователно, независимо дали разполагате с хол от 10 кв. м, или 50, опитайте да организирате местата за сядане по начин, по който не пречи на разговорите и забавлението – например между отделните мебели за сядане да има голяма дистанция, която ще принуди хората да викат, за да се чуват добре.

5. Помислете за функционалността:

Снимка на кухня

          Не знаете какво трябва да поставите в кухнята? Не бъдете роб на стереотипите в обзавеждането! Водете се от мисълта как точно Вие искате да използвате конкретното място.
Ако обичате да готвите и да се забавлявате – островен или подвижен плот е идеален за Вас.
Не пренебрегвайте удобството по време на вечеря. Изберете класическа маса и столове, ако имате място. А ако нямате –  бар столове, които се прибират под работното пространство, са също подходящ избор, който ще разчупи обстановката в кухнята. Но все пак ако имате щастието да разполагате с широко пространство, силно препоръчваме да си вземете кухненски диван, а ползите от него оставяме да откриете сами 🙂

6. Не претрупвайте:

          Вземете точни мерки на стаята преди да преминете в режим “обзавеждане”. По този начин ще имате ясна идея с колко точно място разполагате и как можете да го използвате практично.
Малка хитрост от нас: използвайте цветно тиксо, с което да нанесете размерите на мебелите по пода на празната стая. Оставете достатъчно място за преминаване, издърпване на столовете и такова, което да позволява на всяка мебел да функционира комфортно.

7. Изчистете бъркотията:

          Обзавели сме доста домове и заведения и най-важният съвет, който даваме е да се махнат ненужните вещи.
Бъркотията разсейва и отнема вниманието от красотата на стаята. Когато гостите влязат, те ще видят купчина вестници на плота, играчките или прането в ъгъла, вместо този прекрасен диван или чудната кухня, за която сте работили толкова много.
Ако искате да изложите колекция от семейни снимки, поставете ги на стабилно място, като библиотека, скрин, а защо не и стена, посветена на семейството.

Не се страхувайте да ни пишете за съвет!

Recommended Posts
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Не виждаш надписа за сигурност? Смени текста captcha txt

Започнете да пишете и натиснете "Enter" за търсене