Малкият дом също може да бъде просторен!

          Мислиш, че живееш в малък апартамент или къща? Нямаш място за нищо, а какво остава за куче или коте?
          Спри да се притесняваш и преосмисли обзавеждането на дома! А ние ще се постараем да те убедим, че и жилищата под 55 кв. м могат да бъдат уютни, просторни (без да преувеличаваме), модерни, да събират много джунджурийки и все пак да остане достатъчно място и за кучето, и за котката, и за хората.
          Ще ти покажем апартамент в Чикаго, САЩ, а ти се опитай да предположиш колко голям е! Само ще ти подскажем, че в него живеят двама души, куче и коте и всички са повече от щастливи.

          Малък, стилен, свеж апартамент, разположен върху…колко голям мислите, че е? 39 кв. метра! Забелязахте ли как собствениците хубаво са си поиграли с цветовете и акцентите, за да отворят пространството?
          Заложили са на светлите цветове, съчетани със светъл ламинат, което е изключително добър подход при малки жилища, защото създават оптическа илюзия за простор. Обърни внимание и на факта, че всяка стена е боядисана в различен цвят – едната е с зелени акценти, две противоположни са светло сиви и четвъртата е бяла. По този начин в апартамента се обособяват различни зони, свързани с различните дейности от ежедневието – къта за почивка и забавление, къта за работа – арт кътчето, където спокойно можеш да пиеш следобедно кафе. А стенните рафтове и конструкции в никакъв случай не потискат обстановката, напротив – раздвижват помещението и създават усещане за въздушност и лекота.
          Спалнята също е малкичка, но добре осветена и организирана. Чудите се къде събират всички свои принадлежности като дрехи, завивки, обувки и прочие? Забелязахте ли  коридора? Той е превърнат в модерен дрешник и на 100% усвоява пространство, което по принцип не се използва активно, а на всичко отгоре се и подценява.
          Малка и кокетна баня с тоалетна в едно общо пространство. Нямаме нищо против. Особено много ни допадна голямото огледало, което заема цяла стена и е с дървен обков. Определено създава усещане за пространство и изглежда добре.
А мебелите? Често те са мултифункционални или с опцията да бъдат превърнати в своеобразни шкафове. Затова преди да възроптаеш, че живееш на ограничено пространство, просто помисли как да използваш максимума от него и от мебелите: използвай дивана като ракла, сложи шкафове или кутии за дрехи под леглото. Махни вратичките на стенните шкафове, използвай светли цветове и не се страхувай да експериментираш с малките детайли!

Ние се ангажираме да ти показваме малки и симпатични жилища!

Recommended Posts
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search