В духа на Коледа

Това е времето на годината, когато светът се забавя, работата става все по-малко важна и ние искаме да прекараме време със семейството си и приятелите. Приятна компания на закрито, вкусна храна и греяно  вино, дъх на канела запалена камина и удобни мебели…Нека да създадем един великолепен комфорт и топло усещане за предстоящите празници, като създадем Коледен дух в нашето уютно кътче и дом.

Някои от нас може би вече са готови с Коледните приготовления, но други е възможно да не са намерили още време и идеи, за да го направят. Ще помогнем с няколко съвета и творчески похвати, които биха били полезни и лесно изпълними.

Камина: Най-често цялата магия се случва във всекидневната, където всички от семейството и приятелите се събират на сладки приказки, поседнали на удобния мек диван около запалената камина.

Един голям,червен, красив венец и няколко окачени ботушчета биха допринесли веднага за Коледния дух. Днес Коледни аксесоари се срещат навсякъде по магазини или така нашумелите коледни базари. Така лесно можем да се сдобием с прекрасна украса, която да окачим около камината

Цветовата гама:  Цветовете са от особено значение за създаване на  атмосфера в дома ни.  Разнообразната цветна схема се състои от златни нюанси, аквамарин, розови, рубиненочервени, както и кафяво-жълти тонове, лилаво, оранжево, и екологични нюанси като дървено и памук. Лъскавите повърхности, геометричните стилове, както и червените ивици допринасят усещането за красотата на Коледа.

Коледна елха: И къде се чуло и видяло Коледа без коледна елха? В днешно време елхата не е стандартната зелена висока и отрупана с цветни играчки. Вече примерите са безброй много и от прекрасни по-прекрасни, зависи кой какво търси и кое точно дръвче ще донесе коледното настроение. Ще представим няколко интересни и атрактивни примера за коледно дръвче.

Коледно дръвче от клончета

Малка декоративна елха

Стикери за стена

Коледни елхички от кнлончета

 

 

Нека стълбата се превърне в Коледна елха

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Декорация: Можем лесно да си създадем малки и красиви декорации, които да окачим на рафта във всекидневната или на холната масичка. Всеки ден, ако добавяме по-нещо мъничко  до Коледна ще завършим една прекрасна украса, а и така няма да губим Коледния си дух, той ще е с нас всеки миг. Малки кексчета,, меденки и сладкиши са прекрасна добава към нашето настроение. Украси от прежда, от клончета или шишарки, свещи и малки светещи лампички…какво по-прекрасно за нас, децата ни, приятели и семейство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оригами: Оригами снежинки, висящи от полюлея или на стената могат да компенсират евнтуалната липса на сняг по празниците. Лесно и много интересно занимание за малки и големи, които са погълнати от магията на Коледа.

Ето и една много лесна схема за направата на безброй интересни и лесни снежинки 🙂

Мекота с одеяла: Комфортната обстановка във всекидневната стая е много лесно изпълнима, ако предоставим на нашите любими гости удобно и мекичко място, на което да се отпуснат и да се чувстват все едно са в облак. Нека да разкрасим нашия диван и го направим неустоимо  място за почивка. Меки одеяла застелени върху него създават мекота и топлина. Осеян с коледни мотиви, празничният диван се превръща в една страхотна покана да прекараме около него великолепния празник.

Възглавници: Разбира се, страхотна идея са и много р азпръснати възглавнички с Дядо Коледа, еленчета и снежни човеци по тях

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лесно и красиво е да е Коледа. Нека не губим Коледни дух и да създаваме около нас празнично настроение и топло отношение към нашите близки и приятели. Няма по-хубави моменти от тези, в които всички за заедно и празнуват един великолепен празник. Дано сме били полезни и интересни.

Пожелаваме весели и уютни празници 🙂

Recommended Posts
Свържете се с нас!

Приемаме мнения и препоръки с отворени обятия!

Не виждаш надписа за сигурност? Смени текста captcha txt

Започнете да пишете и натиснете "Enter" за търсене